Dan vodnih športov na »brežiškem morju«

04 Jul, 2022
Dan vodnih športov na »brežiškem morju«

V četrtek, 30. 6. 2022, sta Zavod za šport Brežice in Občina Brežice na pobudo veslačev in kajakašev organizirala Dan vodnih športov.

Obiskovalci so se preizkušali v različnih športnih panogah na vodi ter sončen dan preživeli ob prijetnem druženju in povezovanju. 

Z izgradnjo spodnjesavskih hidroelektrarn je Posavje dobilo novo priložnost za razvoj športnega turizma. 

   

Na območju pretočne akumulacije HE Brežice ali - kot jo domačini radi imenujemo - brežiškem morju bo v prihodnjih letih zrasel Dostopni vodni center Brežice, rekreativno vodno središče, ki bo poleg rekreacije omogočalo izvedbo mednarodnih tekem v  kajak – kanuju in veslanju. Med drugim je načrtovan tudi poligon za treniranje na divjih vodah, ki bo v tem prostoru unikaten.

    

Veseli nas vedno večje dogajanje ob in na Savi. Hidroelektrarne kot večnamenski objekti imajo tako mnogo širšo vlogo kot le zagotavljanje proizvodnje zelene električne energije. Urejen obrečni prostor in infrastruktura poleg protipoplavne zaščite, dviga kakovosti kmetijskih zemljišč in bogatenja podzemnih ter nadzemnih voda omogočata tudi razvoj turizma, športa in rekreacije.