Delovni obisk ministrice mag. Alenke Bratušek na HE Brežice

28 Aug, 2019
Delovni obisk ministrice mag. Alenke Bratušek na HE Brežice

V torek, 27. 8. 2019, smo na HE Brežice gostili ministrico za infrastrukturo, mag. Alenko Bratušek, s sodelavci. Ministrica se je ob srečanju z vodstvom družbe HESS seznanila s trenutnimi aktivnostmi na projektu HE Mokrice in načrtovanimi razvojnimi projekti družbe v naslednjih letih.

V družbi HESS smo veseli, da si je ministrica za delovni obisk izbrala HE Brežice, zadnjo zgrajeno v spodnjesavski verigi hidroelektrarn. Obisk in podpora predstavnikov vlade sta za družbo pomembna tudi z vidika nadaljnjih aktivnosti za dokončanje projekta izgradnje verige hidroelektrarn na spodnji Savi ter razvojnih aktivnosti družbe v prihodnosti.

V okviru obiska v Skupini GEN si je delegacija z ministrstva poleg HE Brežice ogledala še Center vodenja Skupine GEN in interaktivni center za obiskovalce Svet energije, Nuklearno elektrarno Krško in Termoelektrarno Brestanica. Po obiskih energetskih podjetij v Posavju je ministrica poudarila: »Ko stvari vidiš od blizu, lažje sprejmeš prave ukrepe. Slovenska energetika je v vrhunski formi in naša naloga je zagotoviti, da tako tudi ostane.«