Državni svetniki obiskali HE Brežice

14 Maj, 2018
Državni svetniki obiskali HE Brežice

V torek, 8. 5. 2018, so se na obisku v Posavju mudili predstavniki Državnega sveta RS, vključno s predsednikom, g. Alojzem Kovšcem. V okviru obiska v skupini GEN so si poleg HE Brežice ogledali tudi NEK in Termoelektrarno Brestanica. 

V družbi HESS smo veseli, da so si državni svetniki v sklopu obiska energetskih objektov v Posavju vzeli čas in ogledali tudi največjo hidroelektrarno v verigi hidroelektrarn na spodnji Savi, kjer so prejeli nekaj pomembnih informacij o izgradnji hidroelektrarne in se seznanili z dejstvom, da je kar 90 % del in opreme narejenih s strani slovenskih podjetij ter da izgradnja hidroelektrarne prispeva 0,3 % letno k bruto domačemu proizvodu. Hidroelektrarne so eden redkih večjih energetskih objektov, ki ga zna in je sposobna Slovenija narediti od planiranja, projektiranja, izvedbe do dobave opreme v celoti. Člani Državnega sveta so si po uvodni predstavitvi stanja na področju izgradnje verige HE na spodnji Savi s strani direktorja družbe HESS, d.o.o. z velikim zanimanjem ogledali še delovanje hidroelektrarne in v nadaljevanju obiska izrazili podporo izgradnji energetskih objektov za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov, predvsem hidroelektrarn, tudi v prihodnje.

Obisk in podpora državnih predstavnikov je za družbo HESS pomemben tudi z vidika nadaljnjih aktivnosti v projektu izgradnje verige HE na spodnji Savi, saj je pred nami še izgradnja zadnje hidroelektrarne v verigi, HE Mokrice.

 (Fotografije: arhiv GEN energija d.o.o.)