Nov rolkarski poligon v Brežicah

15 Okt, 2019
Nov rolkarski poligon v Brežicah

Družba HESS je spomladi s strani Občine Brežice prejela pobudo za sodelovanje pri projektu vzpostavitve »Skate parka«, t.j. ureditvi poligona, kjer bodo mladi lahko v urejenem okolju in s pomočjo za to namenjenih elementov nadgradili svoje »rolkarske« veščine.

Dokler v občini ne najdejo ustrezne trajne lokacije za navedene aktivnosti, so nas zaprosili za možnost začasne uporabe asfaltirane ploščadi pri vhodu na območje HE Brežice. V družbi HESS smo se na pobudo Občine z veseljem odzvali in jim v brezplačno uporabo za obdobje treh let odstopili omenjeno ploščad, kjer je sedaj že postavljen atraktiven poligon za rolkanje, namenjen širši družbeni skupnosti kot možnost aktivnega preživljanja prostega časa.

Kot so sporočili iz Občine Brežice, je bila ideja o ureditvi tovrstnega poligona v Brežicah prisotna že dlje časa: »… Vedno pa je za uresničitev potrebna prava kombinacija časa, prostora in ljudi. Tako je na plodna tla padla, ko sta v letu 2018 v stavbo Občine z idejo skate parka stopila Žak in Kristjan, takrat učenca 5. in 6. razreda, ter z idejo vztrajala še leto pozneje, pri javni razgrnitvi proračuna občine za 2019 ter uspela.«

Spodbudno je, da je pobuda za postavitev tovrstnega poligona prišla ravno s strani dveh osnovnošolcev, saj so današnje generacije vedno bolj vezane na računalnike in pametne telefone ter prevečkrat pozabijo na gibanje in aktivno preživljanje prostega časa na svežem zraku. Upamo, da jih bodo k temu spodbudile nove športne vsebine ob HE Brežice. (foto: Luka Rudman)

Več o projektu in utrinki s sobotne uradne otvoritve rolkarskega poligona na spodnjih povezavah:

https://www.brezice.si/objave/zanimivo/2019101409092757/Dan%20adrenalinskih%20navdu%C5%A1encev/

https://www.posavskiobzornik.si/panorama/dan-adrenalinskih-navdusencev-88262

Občina Brežice je spomladi 2024 obnovila dotrajane objekte in postavila nekaj dodatnih elementov: https://www.brezice.si/sl/novice/2024040812314853/obnovljen-skate-park-vabi