S kolesom ob Savi - Evropski teden mobilnosti

24 Sep, 2020
S kolesom ob Savi - Evropski teden mobilnosti

S kolesom ob Savi - Evropski teden mobilnosti

Evropski teden mobilnosti vsako leto med 16. in 22. septembrom ponudi mestom, združenjem in organizacijam prostor za promocijo pobud za trajnostno mobilnost v mestih ter dvig ozaveščenosti prebivalcev, letos pod sloganom "Izberi čistejši način prevoza!".

Družba HESS kot okoljsko ozaveščena družba intenzivno sledi načelom trajnostnega razvoja tako na lokalni kot na državni ravni v celovitemu sistemu odgovornega ravnanja z okoljem. Naši bistveni cilj in naloge so zagotavljanje sožitja z naravo, okoljska ozaveščenost družbe ter obvladovanje vplivov na okolje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K temu sodijo tudi novi pristopi in ozaveščanje v prometu. V okolju z urejenim prometom je lepše in lažje živeti: hitrejša in udobnejša potovanja, manjše onesnaževanje in manj hrupa pomeni tudi manj stresa. Manj delcev v zraku zagotavlja bolj zdrave posameznike in zadovoljnejše skupnosti. Zaradi okolju prijaznih vozil, urejenih poti in sproščenih prebivalcev pa postajamo tudi ekonomsko uspešnejši.

Pod okriljem Športnega društva HESS smo se tudi letos akciji pridružili z velikim navdušenjem. V petek, 18.9., smo v manjši skupini z električnimi kolesi prekolesarili skoraj 50 km dolgo pot od Radeč do Brežic, vzdolž nam ljube reke Save. Vreme je bilo odlično, družba še boljša, sama pot pa tudi ne prezahtevna. Naslednje leto zagotovo ponovimo!